A6 Atslēga-pults Ir Mirusi. Pie Kā Vērsties ?
Pievienots 13 June 2010 - 23:30
Bez tam Ķengura ieteikumam varētu būt liela taisnība :sarkst:
Pievienots 14 June 2010 - 00:14
Pievienots 14 June 2010 - 00:21
Pievienots 14 June 2010 - 00:34
Pievienots 14 June 2010 - 15:08
Pievienots 14 June 2010 - 15:48
Pievienots 27 July 2010 - 01:33
problēma tāda ka man otrā atslēga ir parasta, bez pults, ar kuru var durvis atslēgt un iedarbināt auto, bet auto uzreiz slāpst nost.
kā lai šo pārprogramē!!! jābrauc uz Moller??
Halp! :crazy:
esošā atslēga: http://www.findmygif...es/shockkey.gif
rezerves atsl. http://carkeys.net.a...Track%20key.jpg
Pievienots 27 July 2010 - 08:21
To var pieprogrammēt ar VAGu, BET ne ar lētajiem ķīnas vadiem.
Vari braukt pie dīlera, nezinu cik tas maksās, vai uzjautāt kādam, kam ir aprīkojums, kas "kož" vaļā spidometru. Man piemēram ir tāds, bet atslēgas vēl neesmu kodējis :sarkst: (tikai PIN kodu lasijis, nobraukumu apskatijies).
Un ir lietas, ko cilvēki mēdz jaukt, tātad ar šīm atslēgām ir tā, ka viņām ir 2 elektronikas daļas, kas viena no otras ir neatkarīgas!
Pirmā daļa ir pults priekš durvīm - jākodē ar ieslēgtu aizdedzi un pogu spaidīšanu. Mēdz nosēsties baterijas, tad nestrādā
Otrā daļa ir imobilaizera kapsula, kas ir atslēgas augšdaļā iekšā, izmērā samērā maza. Tai nav baterijas, kas var nosēsties, piekodēšana pie mašīnas tikai caur kompi iespējama.
Viena daļa no otras ir pilnīgi neatkarīga, tas nozīmē, ka ja viens neiet, tas pilnībā neietekmē otru. Ja piekodēs, lai durvis slēdzas, tas vēl nenozīmē, ka imobilaizers to atpazīs un otrādāk.
Pievienots 27 July 2010 - 08:30
Pievienots 27 July 2010 - 09:01
Pievienots 27 July 2010 - 09:06
Pievienots 27 July 2010 - 09:12
Pievienots 27 July 2010 - 10:34
arnisd, 27 July 2010 - 08:21 teica:
Pirmā daļa ir pults priekš durvīm - jākodē ar ieslēgtu aizdedzi un pogu spaidīšanu. Mēdz nosēsties baterijas, tad nestrādā
Otrā daļa ir imobilaizera kapsula, kas ir atslēgas augšdaļā iekšā, izmērā samērā maza. Tai nav baterijas, kas var nosēsties, piekodēšana pie mašīnas tikai caur kompi iespējama.
Viena daļa no otras ir pilnīgi neatkarīga, tas nozīmē, ka ja viens neiet, tas pilnībā neietekmē otru. Ja piekodēs, lai durvis slēdzas, tas vēl nenozīmē, ka imobilaizers to atpazīs un otrādāk.
bet tad kā nakas ka durvis nevaru ar pulti atslēgt, bet iedarbināt un braukt varu, tas nozīmē tad ka kapsula darbojas..
Pievienots 27 July 2010 - 10:38
Pievienots 27 July 2010 - 14:54
arnisd, 27 July 2010 - 09:12 teica:
Strādās, ja neizdzēsīs no atmiņas vecās un nebūs jau 4 piekodētas.
Ja pie IMO ir klāt 2 atslēgas, tad 2vām vēl vieta pietiek.
Pievienots 27 July 2010 - 15:14
Šo rakstu rediģēja arnisd: 27 July 2010 - 15:14
Pievienots 30 July 2010 - 12:03
Vakar uzliku neoriģinālu magnetolu. Laicīgi barošana tiks padota ne pa taisno no āķa, bet caur oriģinalo ISO konektoru. Ar testeru pārbaudīju kur "+", kur "massa". Viss ok. Pat nāca "+" uz maģa dzelteno vadu (atmiņu). Karoč pieslēdzu un viss ok. Un tikai tad, kad ieliku maģi, sapratu, ka atslēga bija slēdzenē, tapēc uz to dzelteno vadu nāca "+", kad izvilku atslēgu, protams maģis izslēdzas. Biju pavisam aizmirsis, ka manam oriģinālajam maģim bija energo-neatkarīgā atmiņa. Ta kā laika daudz nebija, tad nolēmu salabot uz ātro roku - izvilku maģi, vadus un savienoju sarkano vadu ar dzelteno, bet nenogriežot tos. Tagad maģis strādā. Bet nekas un nekad nenotiek tik viegli - pārstāja strādāt atslēga-pults, bet konkrēti - nevar atvert mašīnu ar pogu, tikai mehāniski (ar atslēgu). Pie tam - vienai no atslēgam pirms pāris dienām nomira baterija, to vēl nemainīju, un kad šī atslēga pārstaja darboties, tad man rādās aizdomas, ka baterijas nav vainīgas, jo strādājošajā atslēga bija svaiga baterija. Protams, ka pirmā doma bija tāda, ka ir no jaun jāprogrammē atslēgas, jo tās nez kādā veidā no mašīnas "atsienas"... domāju, ka pie vainas bija pirms nedēļas nosēdis aķis...domaju gļuks.
Nu kā atslēgas mašīnai piesiet - es jau zinu un prakse ir. Sāku to procesu, viss notiek, mašīna reaģē kad aizdedze ir ieslēgta, un slēdzot no āras durvi ar atslēgu nospiež aivēršanas un atveršanas pogu. Bet tas bija viss. Tālā lieta negāja, jo atslēdzot aizdedzi, ar pulti mašīnu nebija iespējams atvērt vai aizslēgt. Nop*sos ap divam stundām, izrakņāju visu internetu, izmēģināju visus algoritmus...bet atslegas iemacīt nevar un punkts. Kad jau biju gatavs iedarbināt mašīnu, ieņemt ātrumu un nomest to Daugavā - prātī ienāca doma - "Es tak savienoju to, kur savienojuma nebija !" Un atvienoju to, dzeltanā vada galu, kas iet uz mašīnas ISO konektoru. Tagad pastāvīgais "+" nenāk no konektora atpakaļ pa vadiem un pults, kā arī signalizācija atkal darbojas.
Tatad, cik es saprotu - oriģināla magnetola kaut kādā veidā ir saistīta ar centrālo atslēgu un signalizāciju ? Varbūt ir kau kāds sakars ar maģa funkciju, kad tas izslēdzas pēc 45 min, kad to neaiztiec? Un tieši šīs vads bija par to atbildīgs ?
Pievienots 30 July 2010 - 12:59
Tu izdariji lietu, kuru normāli neviens nedara :D
Savienojot tos abus vadus kopā, Tu iegrūdi + polu tajā vadā, kurā tas tikai ir pēc aizdedzes ieslēgšanas, citiem vārdiem sakot - mašīnai aizdedze Tev Nonstopā bija ieslēgta, neatkarīgi no atslēgas stāvokļa.
Tātad kā tas attiecas uz atslēgu - kad aizdedze ieslēgta, aizslēdzot no ārpuses durvis tiek ieslēgts "apmācības" režīms blokam, lai atslēgas iemācītos.
BET ja no ārpuses neko neslēdz, tad šis režīms neslēdzas un tapēc nekas nenotiek, JO standartā ir tā, ka pie ieslēgtas aizdedzes spiežot pogas mašīna neslēdzas ne ciet, ne vaļā. Kaut vai pamēģini - iesēdies mašīnā, ieslēdz aizdedzi un paspaidi uz tās pults pogas - redzēsi ka nekas nenotiek un tā tam jābūt. Pults signālus sāk ņemt vērā tikai tad, kad aizdedze ir izslēgta (un Tavā gadijumā kreisās vadu savienošanas dēļ tā palika ieslēgta visu laiku).
Netaisi ar vadiem ķīmijas, labāk nevieno neko pa taisno!!!!!!! Un priecājies ka aķis nenosēdās pa nakti :D
Pievienots 30 July 2010 - 13:16
2 - tas pastāvīgais + neturēja aizdedzi ieslēgtu, jo panelī lampiņas nedega pēc aizdedzes izslēgšanas ar atslēgu, kā arī pumpis bija kluss un rāms :) Tātad domaju, ka ieslēgtas bija smadzenes, vai to daļa, vai arī komforta bloks.
3 - Atslēgas mēģināju piesiet pareizi - sēdēju mašīnā ar atvērtu logu, ieslēdzu aizdedzi, iebāzu atslēgu durvī, pagriezu, tad nospiedu aizslēgšanas pogu, mašīnai atskanēja signāls (tāds, kurš man parasti atskan, kad taisu mašīnu ciet), nogaidīju 5 sek. un nospiedu atslēgšanas pogu. Visas slēdzenes attaisījas vaļā. Tad izņēmu abas atslēgas, un tā, atslēga, kuru mēģināju iemācīt atkal nedarbojas. cik saprotu - bija ieslēgts komforta bloks, ne jau aizdedze (varbūt maldos).
Nesavienot pa taisno dzelteno un sarkano ? Man vajag lai maģis spēlē arī bez atslēgas aizdedzē. Turklāt kad pievienoju + pie +, tur jau nekas slikts jau nevarēja notikt (vai nodegt, varēja kaut kas palikt neizslēgts, tas gan, un tas arī notika manā gadījumā, es tikai notupīju un par to izreiz nepadomāju), tikai mazs gļuks, jo strava nāca uz to konforta bloku vai ECU. Vienk. nezināju, ka tas vads izmantots origīnālā, lai oriģ. maģis izslēgtos pēc aizdedzes izslēgšanas. :)To niansi es nezināju, tagad jau zināšu :)
Bet varēju samainīt vietām dzelteno un sarkano vadus, tad man uzstadījumi nezustu, bet maģis bez atslēgas ar nestrādātu.
Šo rakstu rediģēja Orey: 30 July 2010 - 13:20
Pievienots 30 July 2010 - 13:36
Tas ka Tev spidometrā nedega lampas, nenozīmē, ka uz atsevišķiem mezgliem nebija elektrība padota. Pats jau saki - vadības bloki vairāki palika zem sprieguma. Notikt jau nekas globāls nevar, tikai akumulatoru var izēst sausu.
Par 3) runājot - jā, tiklīdz kā apmācības režīms ir beigts (nospiež atslēgšanu) tā Kbloks aiziet standarta režīmā, kur pie ieslēgtas aizdedzes viņš neņem vērā uz pults spiestās pogas, tapēc arī nekas nenotika. Un nenotika jo neatkarīgi no aizdedzes stāvokļa Tev bloks palika zem sprieguma, kā pie ieslēgtas aizdedzes.
Ja gribi lietot maģi neatkarīgi no atslēgas tuvuma aizdedzei, tad vadus kopā šos nevieno! Paņem vienu pašu + polu un aizvelc to maģim gan uz "battery" gan arī uz "ignition" un šajā gadijumā dzelteno vadu nekur nepievieno!
P.s ir daži maģi, kas arī izslēgti paliekot zem sprieguma ēd pamatīgi elektrību. Pirms rīkojies izmēri ar apmērmetru cik Tev rij maģis izslēgtā stāvoklī ar abiem vadiem pievienotiem.
Pievienots 30 July 2010 - 14:00
Par tiem blokiem un pārējo - tas tā arī ir. Mans stāsts bija tikai ibformācijai tiem, kas varētu atkārtot manu stulbo kļūdu.
Par to logu - es to atvēru vaļā, jo pats mašīnā sēdēju :) Un no mašīnas ārā nekāpu un griezu atslēgu caur logu :) Slinks esmu :)
"Ja gribi lietot maģi neatkarīgi no atslēgas tuvuma aizdedzei, tad vadus kopā šos nevieno! Paņem vienu pašu + polu un aizvelc to maģim gan uz "battery" gan arī uz "ignition" un šajā gadijumā dzelteno vadu nekur nepievieno!" - tā ae arī izdarīju, bet tikai ne pa taisno no maģa (jau rakstīõju kapēc) bet no oriģ. iso štekera. Tas iet maģim uz barošanu un tur ir sadalīts - otrs gals iet uz to dzelteno (atmiņu).
"Par 3) runājot - jā, tiklīdz kā apmācības režīms ir beigts (nospiež atslēgšanu) tā Kbloks aiziet standarta režīmā, kur pie ieslēgtas aizdedzes viņš neņem vērā uz pults spiestās pogas, tapēc arī nekas nenotika. Un nenotika jo neatkarīgi no aizdedzes stāvokļa Tev bloks palika zem sprieguma, kā pie ieslēgtas aizdedzes"
Tieši tā arī bija, bet to es sapratu 01-30 naktī :)
Pievienots 08 August 2010 - 04:35
Pievienots 09 August 2010 - 08:22
Cita lieta ir tie paši durvju slēdzeņu kontakti, kuri saķep ciet un ziņo par piemēram atvērtām durvīm, tad tas sāk gaudot (man tā bija. risinājums -> izjaukt slēdzeni un iztīrīt)

Pieslēgties
Reģistrēties
Palīdzība

"Multicitāts"